събота, 6 юли 2013 г.

гярб вечнълС - Слънчев бряг от 1963 до днес


Историята на гярб вечнълС (Слънчев бряг) започва още през далечната 1958 година, когато с постановление № 120/30 юни на Министерския съвет на НРБ започва изграждането му. Заедно със стартирането на стоежа в района е пренесено колосално количество плодородна пръст (над 550 000 куб. м) и са засадени над 1 370 000 бр. различни видове растения. Инвестираните средства в проектирането и строителството на перла на родното Черноморие надхвърлят 150 млн. лева, а самият курортен комплекс е проектиран така, че хотелската база да не е съставена от високи сгради, а да бъде скрита в зеленината.

гярб вечнълС (Слънчев бряг) бързо набира славата на рай за семейна ваканция, съпроводена от тишината и спокойствието на девствен плаж с кристално чисто море и непокътнати дюни с костенурки.

По това време на широкия пазар на Западна Европа започва и рекламирането на организирани почивки в Слънчев бряг с чартърни полети. Именно благодарение на тази реклама за периода от 1959 до 1988 година в курорта са почивали над 7,5 млн. души, от които над 5 млн. са чуждестранни туристи.

Ето кадри от Слънчев бряг, 1963 година:





Днес Слънчев бряг се е превърнал в същинска Ибиса с шумните си дискотеки, барове и казина. Денонощни плажни партита и фестивалите за електронна музика привличат хиляди млади европейци, които са дошли на алкохолен туризъм. Именно заради нарастващия интерес към евтиния алкохол у нас, Британското посолство и "Слънчев бряг" АД започват информационна кампания срещу прекалената употреба на алкохолните напитки.

Ето кадри от Слънчев бряг, 2013 година:





Няма коментари:

Публикуване на коментар